Новини
«Несподіваний іслам. Історія про Аладдіна: те, чого ми не бачимо»
23.10.2021

23 жовтня в івент просторі *8 ПРИЧАЛу відбулася презентація книги Романа Назаренка «Несподіваний іслам. Історія про Аладдіна: те, чого ми не бачимо». В книзі підіймаються теми стереотипів, уявлень та нав'язаних нам популярною культурою образів про Близький Схід.

Захід був організований командою Миколаївського осередку Української академії лідерства.

Автор книги — Роман Назаренко — релігієзнавець, викладач Українського католицького університету та Києво-Могилянської бізнес-школи, національний лектор Української академії лідерства, докторант Тілбурзького університету (Нідерланди).

На презентації відвідувачі отримали відповіді на питання, що стосуються Близького Сходу, про зв'язок діснеївського мультфільма та війни у Перській затоці і звідки ж росте коріння у наших уявлень про культуру Сходу.

Про що книга: В книзі підіймаються теми стереотипів, уявлень та нав'язаних нам популярною культурою образів про Близький Схід. У книжці запропоновано новий, незвичайний погляд на Схід - з метою показати читачеві випадкові або хибні образи та інтерпретації та багато прихованих сенсів, які європейці зазвичай не помічають. Читачі зможуть краще зрозуміти, чим є Близький Схід насправді, відчути, наскільки вигадки і стереотипи відрізняються від реальності. 

Якщо коротко, то: Аладдін, насправді, китаєць, герої мультфільму — шахові фігури, джин — власник лампи, а Дісней нічогісінько не знав про цю історію…